O picătură din ocean aspiră la cer  

Posted by webpagini in

Am ales titlul O picătură din ocean aspiră la cer pentru a simboliza esenta vietii, continua cautare a divinitatii din viata noastra. Idea pleaca de la faptul ca omul este fiinta spirituala in primul rand, si doar un rol secundar are viata fizica in evolutia spirituala a fiecaruia.
Omul din pacate uita de unde a venit, si crede ca lumea incepe si se termina cu materia. Acest lucru vine de la faptul ca materia este limitata, iar noi care suntem in materie din pacate uitam originea noastra spirituala.

Imi aduc aminte de o revelatie pe care l-am avut privind o vrabie care sarea pe asfaltul incins cautand de mancare . Avea picioruse subtiri pe care tinea echilibrul cu mare maiestirie, din punct de vedere fizic mi s-a parut imposibil acest lucru. Am pus intrebarea oare unde este acea scanteie care insufleteste aceasta mica fiinta daruind capacitatea de a trai, misca si de a se manifesta in orice fel. Din ce este compus aceasta minunata fiinta? Ca orice fiinta vie este compus din celule, iar daca descompunem celulele putem din punct de vedere fizic foarte bine afla atomii din care sunt compusi aceste celule. Nu cunoastem legea pe baza careia acesti atomi aparent fara viata se asocieaza si compun materia in fiinta vie, si nici legea care face ca aceasta fiinta vie sa functioneze ca o entitate aparent individuala si originala. Am punctat atomi aparent fara viata, pentru ca si atomii au la nivelul lor viata in cadrul unor legi foarte stricte care sunt o parte din legile conform careia lumea noasra functioneaza. Totodata si faptul ca entitatea functioneaza aparent individual, pentru ca aceasta individualitate este doar in lumea fizica, cu adevarat suntem una cu Universul, iar legatura noastra cu Universul si cu Divinitatea nu se rupe nici o data.

As dori ca sa nu cad in partea religioasa, si sa pot pastra in masura in care pot caracterul informational si stintific a acestui blog, ajutand pe toti cei care sunt in aceasta cautare continua a divinitatii din viata lor, un punct de pornire si un ajutor in drumul lor pe acest pamant.

This entry was posted on sâmbătă, 27 martie 2010 at 11:26 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu